Udskiftning af sikring

Sådan udskiftes en sprunget sikring

En almindelig rapport modtaget af vores kontor er tab af strøm til en del af eller hele ejendommen. Det første skridt, vi foreslår, er at bestemme årsagen. Det er generelt et tilfælde af en sprunget sikring, strømafbrydelse i området eller et defekt apparat, der forårsager kortslutning.

Hvid du har brug for en akut elektriker i hovedstadsområdes så anbefaler vi at du ringer til døgnvagt.dk for personlig rådgivning 22 34 72 22

I nye el-tavler er det nemmere at løse problemet med at automatsikring slår fra, læs her hvordan du skrifter sikring i ny el-tavle med automatsikringer

Hvem er ansvarlig for at en sikring sprunget?

Selvom det er ejerens ansvar at vedligeholde væsentlige serviceydelser, gælder dette kun, hvor der er en fejl med ledningerne. Lejer er ansvarlig for at tjekke strømboksen for en udløst afbryder eller sprunget sikring, og hvis dette er tilfældet, er de ansvarlige for at tænde for kontakten igen, teste for defekte apparater og også skifte sikringsledning. Hvis du ikke har tilliden eller den grundlæggende viden til at bestemme årsagen eller udskifte en sikring eller sikringsledning, kan du spørge en ven eller slægtning eller endda engagere din egen entreprenør til at deltage. Husk at det vil være for din egen regning.

Skulle en elektriker møde op for at finde årsagen til et defekt apparat, udløst afbryder eller sikringsudskiftning, vil fakturaen blive sendt til lejer. Hvis de konstaterer, at ledningerne er defekte eller har behov for en opgradering, vil det være en ejerudgift.

Mange lejere har ikke oplevet at skifte sikringsledning, så for at hjælpe dig har vi givet nogle grundlæggende instruktioner. Det er meget VIGTIGT, at det første skridt er at slukke for lysnettet.

Værktøj:
Der behøves ikke nogle

Materialer:
Keramiske sikringer i forskellige strømstyrker, ampere. (Belysning er normalt 8 eller 10 ampere, mens strømstik er 16 eller 20 ampere) Disse værdier er tydeligt vist på hver sikringsholder. Det er ekstremt vigtigt, at den sikringsledning, du bruger, IKKE overstiger den værdi, der er vist på sikringsholderen. Sæt f.eks. ikke 16 amp ledning på en 8 amp sikring.

Udskiftning af sikring – Læs trin guide sprunget sikring her:

Trin guide udskiftning af sikring:

Trin 1: Sluk for strømmen på hovedafbryderen/kontakterne. BEMÆRK: der kan være 2 eller flere hovedafbrydere, sørg for, at alle hovedafbrydere er slukket, før du starter.

Trin 2: Træk en sikring ud ad gangen, og kontroller, at sikringsledningen stadig er intakt, ved at påføre en let spænding på ledningen for at sikre, at den ikke er knækket.

Trin 3: Hvis ledningen er knækket, skal du udskifte den med en sikringsledning med samme amp-værdi.

Trin 4: Placere ny sikring i el-tavlen af samme ampere, og tænd for hovedafbryderen igen.

Trin 5: Hvis en sikring fortsætter med at springe og sikring springer hele tiden, efter at den er blevet tilsluttet igen, skal du kontrollere for defekte apparater ved at tage stikket ud af alle apparater og sætte dem i en efter en efter at have udskiftet sikringen. Hvis en sikring springer, når du tilslutter et apparat, er det sandsynligvis apparatet, der er defekt.

Vigtigt: Hvis dette mislykkes, skal du straks kontakte en autoriseret elektriker akut efter åbningstiden er ude, da der kan være et problem med dine ledninger.
ved brug af.

smiling handsome electrician showing tablet with blank screen near electrical box in corridor

Du kan måske også lide

Business School
Guides

Hvordan bliver man rektor eller Institutionsleder

Institutionsleder eller Rektor Institutioner er offentlige (og nogle private) virksomheder, der arbejder med bestemte fastlagte samfundsrettede formål, fx børnepasning, pleje

Thoughtful teacher in classroom
I skolen

Hvordan bliver man en god lærer?

Her er opskriften på den perfekte lærer Unges præstationer i skolen kan forbedres markant, hvis man fokuserer på samspillet mellem

Laptop with website homepage on display surrounded by other office supplies
Kundskab

Hvordan bygger man en hjemmeside?

Et websted kan være et godt udstillingssted til verden. Derfor er det vigtigt, at websider signalerer et budskab, der hænger