Facebook er danskernes favorit blandt sociale medier og derfor et godt sted at begynde sin søgen efter en billig studiebolig. Det er der rigtig mange, der gør, og derfor skal du gøre dig ekstra umage, når du laver dit opslag til Facebook. Fortæl, hvad du vil have folk til; skal de dele dit opslag, eller skal de like det? Vælg én handling, for folk kan ikke finde ud af tusind ting på én gang.
Sådan begynder du at søge billig student bolig i starten af semestret
Der er meget at overveje, når du er på udkig efter studieboliger til starten af semestret. Vi vil fortælle dig, hvordan du undgår fælder og hvad man skal være ekstra opmærksom på.
To gange om året starter et gigantisk bolig puslespil i landets studiebyer, hvor alle nye studerende er på udkig efter boliger til starten af semestret.
Stort pres i storbyområder
Efterspørgslen er størst i Stockholm, Göteborg og Skåne, hvor jagten på et hjem for mange kan føle sig håbløs. Enhver, der ønsker at få et hjem, før semestret starter skal være parat til at arbejde hårdt.
“Vi sammenligner ofte søgningen efter et hjem med at finde et job. Begge er mål, der kræver en stor indsats for at lykkes. Dem, der søger boliger ofte har kun én chance for at gøre et godt indtryk på udlejeren. Det er noget, man skal være opmærksom på og udnytte bedst,” siger Anders Hyldborg, administrerende direktør for BostadsPortal.
Vigtigt at reagere hurtigt hvis du skal finde en billig student bolig København
Han mener, at det er vigtigt at være fleksibel i dine ønsker – og reagere hurtigt, når det rigtige tidspunkt opstår.
“Mange mennesker undervurderer den store konkurrence på boligmarkedet og gør sig selv en bjørnetjeneste ved at søge for snævert, både i tid, økonomisk og geografisk. I betragtning af markedet, især i København, må det accepteres, at drømmeboligen sjældent dukker op med det samme.
Undgå faldgruber når du søger billig student bolig København
Ud over at søge bredere og være ude i god tid, er du nødt til at holde øje med alle de faldgruber. I begyndelsen af semestret, det er højsæson for svindlere, der i forskellige omfattende og kreative måder forsøger at snyde med falske annoncer, sorte penge eller ved at udleje boliger, de selv ikke ejer.
Danmark gør, hvad de kan for at opdage svindlere, men du skal også være på vagt.
Rådet er at holde dine øjne og ører åbne, søge boliger alvorligt og tænke to gange.
– Brug din sunde fornuft. Hvis noget virker for godt til at være sandt, er der stor risiko for, at det er falsk. Også når det kommer til billige boliger i København.
Hvordan man undgår fælder i jagten når du søger en billig student bolig København:
1. Kig efter boliger alvorligt
Et nyt hjem dukker ikke op af sig selv, især i starten af semestret i de større studiebyer.
2. Vær realistisk.
Søg bredt og være fleksibel og åben for nye muligheder.
3. Arbejd hårdt.
Du kan finde et hjem via online boligportaler, sociale medier, aviser, tips, netværk – overalt. Og vær hurtig, når det rigtige øjeblik kommer op.
4. Få mest muligt ud af enhver mulighed for at præsentere dig selv på den bedste måde.
De, der udlejer et hjem ofte har kun én chance for at danne sig en mening om dig.
5. Start med noget midlertidigt
Husk, at der er få mennesker, der bor på samme sted i hele studieperioden. Derfor overveje en bolig, der ikke kan være optimal, men fungerer som en nødløsning. Du kan finde drømmeboligen senere.
6. For godt til at være sandt?
Pas på, hvis en bolig er urealistisk billig i forhold til de tilsvarende boliger i samme område.
7. Hvordan ser annoncen ud?
Hvis boliger annoncer vises kopieret og udlejeren kontakter dig på engelsk, det kan være et tegn på svindel.
8. Når du får risikable sms
Vær også forsigtig, hvis du modtager SMS-beskeder fra en mindre, der har et navn, men ingen telefonnummer som afsender. Sådanne SMS-beskeder sendes via websider og bruges ofte af svindlere, der forsøger at snyde folk ud af penge.
9. Må ikke leje sort
Betal aldrig penge under bordet. Det er ulovligt, og du er ikke i stand til at få dine penge tilbage lovligt.
10. Betal, så det kan spores
Aldrig betale et depositum uden at have set bopæl og aldrig betale kontant. I stedet foretage en kontooverførsel, så pengene kan spores. Betal aldrig husleje, depositum eller forudbetaling via betalingstjenester såsom Western Union og lignende, da pengene ikke kan refunderes og dermed tabt.
11. Få underskrevet en kontrakt
Sørg altid for at få en lejekontakt, der er underskrevet af udlejeren. Læs kontrakten igennem for at kontrollere, at det, der er aftalt mundtligt, også er det, du har modtaget skriftligt.
12. Tag dig den tid, du har brug for
Pas på, hvis udlejeren vil have dig til at underskrive med det samme. Lad dig ikke blive stresset.
13. Er det en juridisk kontrakt?
I tilfælde af fremleje skal du kontrollere, om ejeren har accepteret, at ejendommen kan fremlejes. Således har du en fordel i tilfælde af en konflikt mellem ejeren af lejligheden og den person, der lejer lejligheden til dig. Hvis du har mistanke om, at der er sket noget ulovligt, er det altid en god idé at undersøge, hvem der ejer ejendommen. Det kan du gøre på Lantmäteriet. Det er også en god idé at kontakte en boligforening.
Gratis muligheder til at finde billig student bolig København
Et gratis alternativ er siden voreslejebolig.dk, der er mødested for udlejere med ledige lejeboliger og boligsøgende. Her kan du oprette en søgeagent og blive orienteret om lejeboliger, der passer dine kriterier. Du kan også selv oprette en søgeannonce, så udlejere kan kontakte dig, hvis de har et match.
På Boligdeal.dk får man begrænsede informationer om boligerne, medmindre man punger ud. Her koster den første dag 19 kroner, og dit abonnementet fornys automatisk med 7 dage ad gangen for 148 kroner, indtil du afmelder det. Det er 21 kroner om dagen.
Der findes også Boligsurf.dk. Informationer om lejemålene kastes i grams, men når du vil kontakte udlejer, koster det. For 29 kroner kan du give den gas med boligsøgningen i seks dage. Herefter bliver dit abonnement automatisk fornyet til 299 kroner for fire uger. Det er 11 kroner om dagen.
På Akutbolig.dk er det gratis at oprette en bruger og modtage mails om ledige lejemål. For at komme i kontakt med udlejere kan man blive optaget på Boligsøgerlisten for 79 kroner per uge, og abonnementet fornyes automatisk. Det er 11 kroner om dagen.
På Kbh-kollegier.dk er der samlet 150 kollegier i hovedstadsområdet – du kan dog kun få lov til at se dem, hvis du betaler. På siden kan du købe tre forskellige pakker, alt efter hvor længe du regner med at have brug for siden. For eksempel kan du for 38 kroner søge kollegieværelse i tre dage, og derefter fornyes dit abonnement automatisk hver 14. dag til 124 kr. Det er 9 kroner om dagen.
Kilde https://uniavisen.dk/guide-saadan-finder-du-studiebolig-i-koebenhavn/