Hjemmesidedesign; 4 faldgruber du bør undgå

Tips til at blive en bedre hjemmesidedesigner

Der er mange ting, du bør huske på, når du skal i gang og designe en hjemmeside med hjemmesidedesign, selvom det er bare er en simpel blog. Der er mange steder, hvor en lille fejl i designet kan føre til store problemer i sidste ende. Her er en kort liste på fejl som du bør undgå ved hjemmesidedesign

Hvis du synes det er svært så kan du altid få hjælp af en professionell hjemmesidedesigner 

1. Undgå at overdesigne alt som hjemmesidedesigner

Der et væld af værktøjer og widgets som du kan bruge i din hjemmesidedesign, mange af disse fungerer perfekt for dig og for at nå et bestemt mål eller til at løse specifikke problemer, og at bruge dem er i sig selv ikke forkert. Men du skal være forsigtig med, hvor meget af sådanne ting, du bruger så at dit hjemmesidedesign ikke bliver alt for rodet.

2. Brug ikke for meget tid på at skabe nye layouts. 

De fleste hjemmesider har lignende funktioner, det er mange gange, fordi det er den bedste hjemmesidedesign, der har vist sig at fungere bedst og være mest brugervenlige for de fleste besøgende. Grunden til, at vise menuer øverst til venstre, for eksempel, er fordi vi i den vestlige verden læse tekst fra toppen og ned og fra venstre mod højre. Hvis du ændrer grundlæggende aspekter af en layout, er du nødt til at tænke over alle de mulige konsekvenser det kan komme. 

3. “Less is more” ved hjemmesidedesign 

For mange farver og features gør ikke din hjemmesidedesign bedste nogle gange faktisk dårligere. En enkel hjemmeside med ikke for meget rod er mange gange det absolut bedste hjemmesidedesign. 

4. Brug den korrekte skrifttype på det rigtige tidspunkt

Først og fremmest, bare fordi der er en næsten endeløs liste af skrifttyper man kan bruge betyder ikke, at nogle, de fleste af dem faktisk, fungerer godt på en hjemmeside, især ikke i kombination med andre. Nogle af de mest udbredte skrifttyper på nettet er Veranda og times new roman, de er meget læsbare og internet-venlige skrifttyper, men bare det faktum, at de er så almindelige er en af grundene til, at de fortsætter med at være, det er simpelthen skrifttyper, at folk er mest fortrolige med, selv om de faktisk ikke er særligt inspererende

Du kan måske også lide

Business professionals at work
Guides

Vejen tilbage på arbejdsmarkedet

Årsagen til manglende job kan være vidt forskellige – er du i øjeblikket ledig og befinder dig uden for arbejdsmarkedet?

Udskiftning af sikring - Læs trin guide sprunget sikring
Kundskab

Udskiftning af sikring

Sådan udskiftes en sprunget sikring En almindelig rapport modtaget af vores kontor er tab af strøm til en del af

10 tips til hvordan du bliver rig
I skolen

10 tips til hvordan du bliver rig

Som student er det måske svært at få økonomien at hænge, men efter studiet er forhåbentligt ikke drømmen om rigdom lige så urealistisk.

Girls studying in the classroom
I skolen

Har du brug for hjælp med dit speciale?

Vi har allesammen brug for hjælp, når vi skal lave så stor en opgave. Du kan læs mere her om, hvordan du får noget hjælp til dit speciale.

Bliv ringet op

Indtast dit telefonnummer og bliv ringet op af en rådgiver 

Skole-it.dk

Nyheder

Studieliv, IT, information & Iværksætteri

Seneste artikel