Vores 5 bedste tips til dem, der søger studiejob


Med et studiejob i din studieperiode forbedrer du ikke kun dit CV, men også din økonomi. Du får også en chance for at få en fod i virksomheden eller industrien, hvor du ønsker at arbejde efter dine studier. Så hvad vil du tænke på?

“Deltidsarbejde giver eleverne en forståelse af, hvordan det er at arbejde i praksis. Der er stor forskel på at studere og arbejde. Som studerende er det let at blive fanget i det teoretiske og i bøgerne. Med et ekstra job får du oplevelser, som du vil drage fordel af hele dit liv.

Og der er mange studerende, der ønsker at tage chancen for at skabe kontakter og få erhvervserfaring. En undersøgelse viser, at næsten halvdelen af alle Danmarks studerende arbejder på deltid sammen med deres studier.


Hvilken slags studiejob er ledige?

“De ledige stillinger, er oftest, inden for kundeservice, økonomi, IT-support, logistik og kundeservice. Det er alt fra økonomiassistenter, marketingassistenter, it-teknikere, købere og kundeservicemedarbejdere.

Erfaring er ikke afgørende. Arbejdsgivere kan lide at ansætte konsulenter, der studerer og uddanner dem i deres systemer og rutiner. Dette fører ofte til, at den studerende kan forvente at få sit ekstra job i lang tid. Hvis en virksomhed har uddannet en konsulent, vil de gerne fortsætte med at ansætte den samme person.

Arbejde i en anden branche

Mange mennesker ønsker et job, der er i overensstemmelse med, hvad du studerer, men det er ikke altid muligt. Det er bedre at arbejde ekstra uanset branche, end slet ikke at arbejde.

At have et studiejob viser, at du er aktiv, og at du gør dig selv beskæftigelsesegnet for fremtiden. Dette gælder, selvom du arbejder på noget, der ikke er relateret til din fremtidige karriere. Alle job kræver en eller anden form for indsats, der styrker dine kompetencer og dermed din konkurrenceevne.

Vil du arbejde på deltid som studerende? Her er vores 5 tips

  1. Hvad er dit mål med det ekstra job? Tjen penge eller få erfaring i den branche, du studerer i? Det er altid godt at teste et job i branchen, at din uddannelse vedrører og se, om det er, hvad du har i tankerne.
  2. Mange mennesker har svært ved at skrive et CV. Men det behøver ikke at være svært, hvis du fokuserer på de faktiske omstændigheder. Vær klar over, hvilken uddannelse du tager, og om du har erfaring med nogen virksomhed eller finansielle system eller anden software. I vores fordomsfri rekrutteringsproces får du mulighed for at lave digitale tests, hvilket betyder, at dit CV ikke er det vigtigste, men dit potentiale.
  3. Arbejd ikke mere, end du kan. Vælg ekstra job i henhold til den kompleksitet og omfang, der passer dig.
  4. Hvis du ikke finder et ekstra job, der passer dig lige nu, så send os en spontan ansøgning. Nogle processer er så presserende, at vi søger vores system for egnede kandidater i stedet for at sende en annonce på hjemmesiden.
  5. Før du går igang med at søge arbejde find ud af hvor reglerne er i forhold til SU.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *